İçeriğe atla

28. DÖNEM · 592 VEKİL · SON GÜNCELLEME

Ara
YAZILI SORU ÖNERGESİ · 7/18887 GEÇ CEVAPLANDI · 43 GÜN

Harran Üniversitesi Viranşehir Meslek Yüksekokuluna dair verilere ilişkin

Kaynak göster

Mahmut Tanal (CHP), 31 Ekim 2024 tarihinde 7/18887 esas numaralı yazılı soru önergesi verdi; muhatap: Millî Eğitim Bakanlığı. TBMM’nin kaydına göre süresi geçtikten sonra cevaplandı (verilişinden 43 gün sonra, 13 Aralık 2024).

Mahmut Tanal (CHP, Şanlıurfa). “Harran Üniversitesi Viranşehir Meslek Yüksekokuluna dair verilere ilişkin”. TBMM 28. Dönem yazılı soru önergesi 7/18887, 31 Ekim 2024. Vekilpedia: https://vekilpedia.com/soru-onergesi/7-18887-harran-universitesi-viransehir-meslek-yuksekokuluna-dair-verilere-iliskin (erişim: 15 Ekim 2026). TBMM kaydı: https://www.tbmm.gov.tr/Denetim/Yazili-Soru-Onergesi-Detay/9958eb02-a609-4379-b922-0192e7fcd670

Sade metin (Markdown) →

ÖNERGENİN YOLCULUĞU

  1. TBMM'ye verildi
  2. 15. gün
  3. Bakanlık cevapladı

Verilişten cevaba 43 gün. Tarihler TBMM kaydından.

Önerge metni

PDF’ten yazıya döküldü · Orijinal PDF ↗ (yeni sekmede açılır)

Aşağıda belirtilen sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak 2. cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

SORULAR

  1. Harran Üniversitesi Viranşehir Meslek Yüksekokulu'na işbu önerge tarih iüibariyle kayıtlı kaç öğrenci bulunmaktadır?

  2. Viranşehir Meslek Yüksekokulu'nda hangi bölümler bulunmaktadır? Bu bölümlerdeki öğrenci sayıları nelerdir?

  3. Viranşehir Meslek Yüksekokulu'nda istihdam edilen öğretim görevlisi sayısı kaçtır?

  4. Viranşehir Meslek Yüksekokulu'nda bulunan bölümlerden tamamı aktif olarak eğitim vermekte midir? Aktif olarak eğitim vermeyen bölüm varsa bunlar hangileridir? Bu bölümlerde aktif olarak eğitim verilmemesinin gerekçesi nedir? Eğitim verilmeyen bölümlerin canlandırılarak öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yürütülen bir çalışma mevcut mudur? Bu hususta yürütülen bir çalışma mevcut ise kapsamı nedir? Bu çalışmalar ne zaman hayata geçirilerek bölümler aktif hale getirilecektir? Bölümlerin aktif hale getirilmesi yönünde bir çalışma bulunmuyor ise gerekçesi nedir?

  5. Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda işbu önerge tarih itibariyle kayıtlı kaç öğrenci bulunmaktadır?

  6. Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda hangi bölümler bulunmaktadır? Bu bölümlerdeki öğrenci sayıları nelerdir?

  7. Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda istihdam edilen öğretim görevlisi sayısı kaçtır?

  8. Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda bulunan bölümlerden tamamı aktif olarak eğitim vermekte midir? Aktif olarak eğitim vermeyen bölüm varsa bunlar hangileridir? Bu bölümlerde aktif olarak eğitim verilmemesinin gerekçesi nedir? Eğitim verilmeyen bölümlerin canlandırılarak öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yürütülen bir çalışma mevcut mudur? Bu hususta yürütülen bir çalışma mevcut ise kapsamı nedir? Bu çalışmalar ne zaman hayata geçirilerek bölümler aktif hale getirilecektir? Bölümlerin aktif hale getirilmesi yönünde bir çalışma bulunmuyor ise gerekçesi nedir?

  9. Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda hemşirelik bölümünde üç yıldır öğretim görevlisi bulunmadığı, bu sebeple öğrenci alınmadığı iddiaları bulunmaktadır. Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümüne öğretim görevlisi alınmamasının gerekçesi nedir?

  10. Viranşehir Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümünde öğretim görevlisi bulunmadığına ilişkin Bakanlığınıza yöneltilen talep/şikayet var mıdır? bahse konu talep/şikayetlerin karşılanması noktasında Bakanlığınızca ilgili kurumlar ile temasa geçilerek planlama yapılmış mıdır? Bu konuda bir planlama yapılmamış ise gerekçesi nedir?

  11. Viranşehir Meslek Yüksekokulu ve Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda görevli öğretim görevlilerinin konaklamasının sağlanması için misafirhane ya da lojman mevcut mudur? Misafirhane ya da lojman mevcut ise misafir kapasitesi kaçtır? Misafirhane ya da lojman mevcut değil ise gerekçesi nedir? Yüksekokul öğretim görevlilerinin konaklamasının kolaylaştırılması amacıyla misafirhane ya da lojman yapılması planlanmakta mıdır? Bu konuda bir planlama yapılmamış ise gerekçesi nedir?

Bakanlığın cevabı

Taranmış belgeden okundu · Orijinal PDF ↗ (yeni sekmede açılır)

Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı ·

ç) 19/11/2024 tarihli ve E-43452547-120.07.04-1532585 sayılı yazınız. Alaz GE

Bakanlığımıza İlgi (a-b-c-ç)'de kayıtlı yazıyla iletilen İstanbul Milletvekili Özgül SAKİ'nin 7/18068, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut TANAL'ın 7/18887, İstanbul Milletvekili Saliha Sera KADIGİL'in 7/18890, Mardin Milletvekili Kamuran TANHAN'ın 7/18891, Şanlıurfa Milletvekili Dilan KUNT AYAN"ın 7/18892, İzmir Milletvekili Yüksel TAŞKIN'ın 7119084 ve Van Milletvekili Gülcan KAÇMAZ SAYYİĞİT'in 7/19215 esas numaralı yazılı soru önergeleri incelenmiş olup konuya ilişkin bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Milli Eğitim Bakanı

1716463

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 00) EĞİTİMİN Strateji Geliştirme Başkanlığı 0 YÜZYILI leme Zam YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN BİLGİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan 75190 sayılı konuya ilişkin yazıları Ek'te yer almaktadır.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Sayı (o :E-57802651-610-75190 Konu : Soru Önergeleri - 7/18887

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA (Strateji Geliştirme Başkanlığı)

b) Harran Üniversitesi Rektörlüğünün 04.12.2024 tarihli v 30895-610.001.001-E.393518 sayılı yazısı.

Şanlıurfa Milletvekili Av, Mahmut TANAL tarafından!

Kurulumuz Başkanlığınca incelenmiştir. ve Konuya ilişkin soru önergesine verilecek cevapla Rektörlüğünün vermiş olduğu bilgiler ekte sunulmaktadır Bilgilerinize arz ederim. ileri 7/18887 esas sayılı Soru Önergesi s teşkil etmek üzere Harran Üniversitesi gi Prof. Dr. Metin TOPCUOĞLU Başkan Vekili Ek: İlgi (b) yazı. (3 Sayfa)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Özel Kalem Sayı : E-26130895-610-393518 04.12.2024

Konu ( : Soru Önergesi Hk.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA (Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına)

İlgi (O: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının E-57802651-610-71542 sayılı yazısı.

İlgi yazınız gereği, Sayın Milli Eğitim Bakanımız tarafından cevaplanması isteği ile Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut TANAL tarafından verilen 7/18887 esas numaralı soru önergesine verilecek cevaba esas teşkil oOedecek maddeler halinde açıklamalarımız, elektronik (ortamda soruonergesi(Dyok.gov.tr adresine gönderilmiş ve yazımız ekinde sunulmuştur.

Bilgilerini ve gereğini arz ederim.

Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU

Rektör https://ebys.harran.edu.tr/envision/Validate Doc.aspx?eD-BSPG6P193PF&eS Adres:Harran Üniversitesi Rektörlüğü Osmanbey Yerleşkesi 63300 Haliliye/Şanlıurfa Bilgi içinn Mehmet CAN Web:http:/www.harran.edu.tr/ Tel No: 0414 318 3009:

TEHT

Soru 1: Harran Üniversitesi Viranşehir Meslek Yüksekokulu'na işbu önerge tarih itibariyle kayıtlı kaç öğrenci bulunmaktadır?

Cevap 1: 491 öğrenci bulunmaktadır.

Soru 2: Viranşehir Meslek Yüksekokulu'nda hangi bölümler bulunmaktadır? Bu bölümlerdeki öğrenci sayılan nelerdir?

Cevap 2: Harran Üniversitesi Viranşehir Meslek Yüksekokulunda eğitim-öğretim verilen ve öğrencisi bulunan; Bilgisayar Programcılığı Pr., Çocuk Gelişimi Pr., Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) Pr. ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Pr. olmak üzere 4 (dört) adet program bulunmaktadır. Bu programlarda; Bilgisayar Programcılığı Pr. 155 (yüzellibeş) öğrenci, Çocuk Gelişimi Pr. 207 (ikiyüzyedi) öğrenci, Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) Pr, 1 (bir) öğrenci Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Pr. 128 (yüzyirmisekiz) öğrenci bulunmaktadır.

Soru 3: Viranşehir Meslek Yüksekokulu'nda istihdam edilen öğretim görevlisi sayısı kaçtır? Cevap 3: 10 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.

Soru 4: Viranşehir Meslek Yüksekokulu'nda bulunan bölümlerden tamamı aktif olarak eğitim vermekte midir? Aktif olarak eğitim vermeyen bölüm varsa bunlar hangileridir? Bu bölümlerde aktif olarak eğitim verilmemesinin gerekçesi nedir? Eğitim verilmeyen bölümlerin canlandırılarak öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yürütülen bir çalışma mevcut mudur? Bu hususta yürütülen bir çalışma mevcut ise kapsamı nedir? Bu çalışmalar ne zaman hayata geçirilerek bölümler aktif hale getirilecektir? Bölümlerin aktif hale getirilmesi yönünde bir çalışma bulunmuyor ise gerekçesi nedir?

Cevap 4: Viranşehir Meslek Yüksekokulumuzda bulunan bölümlerin bir kısmı aktif değildir. Bunlardan Yaşlı Bakımı Programı ve Sosyal Hizmetler Programı öğretim elemanı bulunmadığından pasif durumdadır. Pasif programların aktif hale getirilmesi için kadro planlama ve istihdam çalışmaları devam etmektedir. İlgili pasif programların öğretim elemanı tedariği sağlandığı takdirde öğrenci alım süreci gerçekleştirilecektir.

Soru 5: Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda işbu önerge tarih itibariyle kayıtlı kaç öğrenci bulunmaktadır?

Cevap 5: Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokuluna 23 (yirmiüç) öğrenci kayıtlıdır.

Soru 6: Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda hangi bölümler bulunmaktadır? Bu bölümlerdeki öğrenci sayıları nelerdir?

Cevap 6: Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokulunda Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Çocuk Gelişimi bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümler arasında Hemşirelik Lisans Programında öğrenci bulunmaktadır. Bu programda aktif 23 (yirmiüç) öğrenci bulunmaktadır.

Soru 7: Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda istihdam edilen öğretim görevlisi sayısı kaçtır?

Cevap 7:3 Öğretim üyesi bulunmaktadır.

Soru 8: Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda bulunan bölümlerden tamamı aktif eğitim vermekte midir? Aktif olarak eğitim vermeyen bölüm varsa bunlar hangileridir? Bu bölümlerde aktif olarak eğitim verilmemesinin gerekçesi nedir? Eğitim verilmeyen bölümlerin canlandırılarak öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yürütülen bir çalışma mevcut mudur? Bu hususta yürütülen bir çalışma mevcut ise kapsamı nedir? Bu çalışmalar ne zaman hayata geçirilerek bölümler aktif hale getirilecektir? Bölümlerin aktif hale getirilmesi yönünde bir çalışma bulunmuyor ise gerekçesi nedir?

Cevap 8:Viranşehir Sağlık Yüksekokulu bünyesinde bulunan 5 bölümden (Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik) sadece hemşirelik bölümünde öğrenci bulunmakta ve eğitim verilmektedir. Önümüzdeki süreçte akademik personel alımı ile birlikte Viranşehir Sağlık Yüksekokulumuzda öncelikle hemşirelik ve ebelik bölümlerimize yüzde yüz dolulukla eğitim-öğretim faaliyetlerimize devam edilecektir.

Soru 9: Viranşehir Sağlık Yüksekokulu"nda hemşirelik bölümünde üç yıldır öğretim görevlisi bulunmadığı, bu sebeple öğrenci alınmadığı iddiaları bulunmaktadır. Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümüne öğretim görevlisi alınmamasının gerekçesi nedir?

Cevap 9:Viranşehir Sağlık Yüksekokulumuzda son 3 yıldır en az üç öğretim üyesi görev yapmaktadır. Viranşehir Sağlık Yüksekokulunda hemşirelik programını güçlendirmek ve aynı zamanda Ebelik bölümüne de öğrenci alabilmek için kadro planlama çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Soru 10: Viranşehir Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümünde öğreim görevlisi bulunmadığına ilişkin Bakanlığınıza yöneltilen talep/şikayet var mıdır? Bahse konu talep/şikayetlerin karşılanması noktasında Bakanlığınızca ilgili kurumlar ile temasa geçirilerek planlama yapılmış mıdır? Bu konuda bir planlama yapılmamış ise gerekçesi nedir?

Cevap 10: Viranşehir Sağlık Yüksekokulumuza mevcut bölümlerin öğrenci sayılarının arttırılması ve ayrıca yeni bölümlere öğrencilerin alınabilmesi maksadıyla akademik kadro planlama sürecimiz son aşamaya gelmiş olup , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından talep edilecektir.

Soru 11: 11. Viranşehir Meslek Yüksekokulu ve Viranşehir Sağlık Yüksekokulu'nda görevli öğretim görevlilerinin konaklanmasın sağlanması için misafirhane ya da lojman mevcut mudur? Misafirhane ya da lojman mevcut ise misafir kapasitesi kaçtır? Misafirhane ya da lojman mevcut değil ise gerekçesi nedir? Yüksekokul öğretim görevlilerinin konaklamasın kolaylaştırılması amacıyla misafirhane ya da lojman yapılması planlanmakta mıdır? Bu konuda bir planlama yapılmamış ise gerekçesi nedir

Cevap 11: Viranşehir ilçemiz Şanlıurfa kent merkezine 90 Km mesafede olup, kırsal mahalleleri ile birlikte 220 bin civarı ilçe merkezinin nüfusu bulunmaktadır. Viranşehir ilçemizde Polis Evi, Öğretmenevi (ASM Misafirhanesi) ile özel otel ve pansiyonlarda konaklama imkanı bulunmaktadır. Polis Evi ve Öğretmenevi tesislerinde 94 adet oda bulunmakta olup yatak kapasiteleri 198 dir. İlçemizde barınma konusunda herhangi bir problem yaşanmamaktadır.

Metin otomatik okundu. 2 yer belgede seçilemedi. Yanlış okunan bir yer görürseniz bildirin. Hata bildir